VENEZUELA 68e CIA/REGIME/CHANGE
VENEZUELA 68e CIA REGIME-CHANGE  Klik hier       
Plaats in winkelmandjeMandje

HET FEIT DAT KABINET RUTTE EN DE REGERING TRUMP DE VENEZUELAANSE OPPOSITIE-LEIDER, GUAIDO, HEBBEN ERKENT ALS NIEUWE PRESIDENT VAN VENEZUELA, TERWIJL DE DEMOCRATISCH GEKOZEN MADURO NOG PRESIDENT IS, IS EEN NIEUW BEWIJS DAT DEMOCRATIE IN HET FASCISTISCHE WESTEN NIET BESTAAT.

Klik hier Venezuela het 68e Amerikaanse doelwit van ‘regime change' - ‘Vredes'president Obama gooide wereldwijd 30.000 bommen meer af dan George Bush II - VS na WO-2 betrokken bij 8 van de 10 conflicten en 30 miljoen doden
09-02-2019

Van bolwerk van vrijheid en democratie naar de grootste bedreiging voor die vrijheid en democratie – het is een fatale wissel die de Amerikaanse elite al lang geleden welbewust heeft omgezet, met als doel onbedreigd over de hele wereld te heersen. De haat die veel volken tegen de VS koesteren is dan ook goed verklaarbaar, want het land was na de Tweede Wereldoorlog bij 81% van alle conflicten actief militair betrokken. Daarbij kwamen direct 6 miljoen mensen om het leven, en indirect zelfs ruim 30 miljoen.

"Wij kwamen, wij zagen, hij stierf," (we came, we saw and he died) schaterde Obama's minister van BuZa, Hillary Clinton over de Van der Staaij-moord op Gadaffi, en zij juichte sadistisch de Amerikaanse/NAVO aanval op Libie toe.
Het stabielste en meest welvarende land van Afrika (Libie) werd in korte tijd plat gebombardeerd en door Westerse steun aan islamitische terreurgroepen in een totale chaos gestort (met politieke instemming van de maffiose SGP), enkel omdat leider Gadaffi weigerde te buigen voor het Amerikaanse oliedollar dictaat en een Afrikaanse valuta wilde creeren. Naar schatting vielen er enkele duizenden doden door de illegale interventie en het welvarende Libie veranderde door de fascistische Navo-interventie in een middeleeuwse anarchie.

‘Wereld Politieagent' USA, doodde miljoenen burgers
Het is de manier waarop Amerika ‘zaken' doet als het in bepaalde landen niet zijn zin krijgt. Bij de 248 gewapende conflicten tussen het einde van de Tweede Wereldoorlog en 2015 was de VS in 81% van de gevallen actief militair betrokken. Daarbij vielen direct minimaal 6 miljoen, en indirect (als gevolg van de Amerikaanse interventies) meer dan 30 miljoen doden, waarvan circa 90% (!) onschuldige burgers.

Je zou maar in zo'n Aziatisch of Afrikaans land wonen, en een Amerikaanse bom of raket vermoordt iedereen die je lief is. ‘Dat de VS zich dan ook nog als ‘leider van de Westerse wereld' en als ‘Wereld Politie' (en Wereld Rechter) opstelt, zou ons Westerlingen aan het denken moeten zetten,' werd enkele jaren geleden in het Duitstalige Contra Magazin geschreven. ‘Want wij worden gedwongen deze moordmachine van het militair-industriële complex ingezogen, en worden daarmee ook het vijandelijk doelwit van iedereen die eerst door de VS met terreur en geweld overspoeld werd.'

CIA: Destabilisatie, sabotage, moorden, steun aan terroristen
Al talloze keren zette Washington de CIA in om ‘ongewenste' regimes die Amerika niet vriendelijk gezin waren te destabiliseren en ondermijnen. Daarvoor werden (en worden) alle mogelijke middelen gebruikt, zoals sabotage acties, moorden en het organiseren en steunen van terroristen (in de media eufemistisch met de ‘oppositie' of ‘vrijheidsstrijders' aangeduid). Niet voor niets wordt Al Qaeda spottend Al CIA-da genoemd, en is ISIS een gezamenlijke creatie van de CIA en de collega's van de Turkse en Saudische inlichtingendiensten.

Oekraïne is nog een recent voorbeeld van zo'n typerende CIA ‘regime change' operatie. Het is tevens één van de gevaarlijkste tot nu toe, omdat dit land door de Amerikaanse elite lijkt te zijn ‘uitverkoren' om als voorwendsel te dienen voor een toekomstige oorlog tegen Rusland. Daarbij zal Europa zonder blikken of blozen opnieuw als slagveld worden aangewezen en worden opgeofferd.

Complete afdeling voor desinformatie en propaganda
Om dit soort ‘regime change'- en oorlogsoperaties aannemelijk te maken heeft de CIA een complete afdeling met propaganda- en desinformatie agenten, die 24/7/365 bezig zijn om de reguliere media te voeren en aan te sturen met nepnieuws. Vrijwel alle grote Westerse massamedia staan onder hun controle. Journalisten die (te) kritisch worden op de Amerikaanse politiek worden simpelweg uitgerangeerd, en in sommige gevallen, zoals Andrew Breitbart enkele jaren geleden, vrijwel zeker vermoord (ook al worden dit soort verdachte sterfgevallen altijd ‘ongelukken', ‘hartaanvallen' of ‘zelfmoorden' genoemd).

Belangrijkste doelwit van deze desinformatie campagne is Rusland, en steeds vaker ook China, niet toevallig de enige landen die op militair gebied (en China vooral op economisch gebied) een bedreiging vormen voor de Amerikaanse hegemonie. Om de Europese bevolking verder tegen Rusland op te zetten kreeg het land –in weerwil van al het bewijs of juist het ontbreken daarvan- bij voorbaat de schuld van de MH17 ramp, en ‘inmenging' in zowel Amerikaanse als Europese verkiezingen. Over nepnieuws gesproken! De bewijslast dat NL zelf vuistdiep in de crash van de MH17 zit, is onweerlegbaar.

Obama terreur-president bij uitstek
Onder president Obama werd ingezet op ‘lage intensiteit' conflicten in plaats van totale oorlogen. Daarbij werden vooral special forces en drones ingezet. Terwijl George Bush (II) er in de media om werd verketterd, liet ‘Vrede' Nobelprijs winnaar Obama 30.000 bommen meer dan Bush afgooien, en zette hij in maar liefst 138 landen special forces in (tegen ‘slechts' 60 door Bush).

Daarnaast gaf Obama een record bedrag aan defensie uit, (na inflatie correctie) 56% meer dan Bill Clinton, 16% meer dan Ronald Reagan, en 42% meer dan het gemiddelde tijdens de Koude Oorlog.

Venezuela 68e doelwit van ‘regime change'
Voordat de door Washington geplande Derde Wereldoorlog uitbreekt lijkt eerst Venezuela het 68e land te worden dat sinds het einde van WO-2 het doelwit wordt van regime verandering. In de laatste 24 jaar gingen Joegoslavië, Afghanistan, Irak, Haïti (voor de 3e keer), Somalië, Honduras, Libië, Syrië, Oekraïne, Jemen, Iran (nog steeds bezig) en Nicaragua het Zuid Amerikaanse land voor.

Door het opleggen en afdwingen van wurgende economische sancties hoopt de VS het socialistische regime van dictator Maduro op de knieën te krijgen. Het olierijke Venezuela ligt dan voor het grijpen. De bevolking is echter het slachtoffer en is sterk verarmd en uitgehongerd, en wordt geteisterd door allerlei besmettelijke ziekten en geweld. Degenen die kunnen slaan op de vlucht naar het buitenland. Inmiddels beschuldigt Venezuela Amerika ervan illegaal wapens te droppen in het land, om daarmee een gewelddadige opstand te ontketenen.

‘VS stort ene na het andere land in geweld, armoede en chaos'
‘Deze generatie Amerikanen heeft inmiddels gezien hoe de eindeloze sancties, coups en oorlogen van onze regering het ene na het andere land in geweld, armoede en chaos hebben gestort,' schrijven Medea Benjamin en Nicolas Davies voor AntiWar.com. ‘De gevolgen van deze campagnes waren voor de mensen in ieder aangevallen land voorspelbaar catastrofaal. De Amerikaanse officials die dit promoten en uitvoeren moeten steeds meer moeite doen om de logische vraag van een almaar sceptischer wordend publiek te beantwoorden:

Hoe is Venezuela (of Iran of Noord Korea) anders dan Irak, Afghanistan, Libië, Syrië en de minimaal 63 andere landen waar Amerikaanse ‘regime change' operaties enkel tot langdurig geweld, chaos en miljoenen slachtoffers hebben geleid?'

George Orwell concludeerde het al: ‘De oorlog is niet bedoeld om gewonnen te worden, maar om onafgebroken te worden gevoerd.'


http://www.derokendevlaswiek.com