SGP VERRAADT MEDISCH BEROEPSGEHEIM
SGP VERRAADT MEDISCH BEROEPSGEHEIM  Klik hier       
Plaats in winkelmandjeMandje
Klik hier SGP VERRAADT MEDISCH BEROEPSGEHEIM

Minister Schippers is verlengstuk van Big Pharma

Het voorstel van Minister Schippers (VVD) dat gisteren door CDA, PvdA, PVV, SGP en VVD door de kamer is gewerkt, geeft zorgverzekeraars de mogelijkheid om zonder toestemming het medisch dossier van patiŽnten in te zien, als ze het vermoeden hebben dat er gefraudeerd wordt.

Nogmaals: zorgverzekeraars kunnen dus voortaan zonder jouw toestemming in je medisch dossier kijken. De enige reden die ze hoeven te hebben is een verdenking van fraude. En ze moeten binnen drie maanden nadat ze hebben gesnuffeld in de meest persoonlijke informatie die je bezit, jou vertellen dat ze dat gedaan hebben.

Dit is uiteraard compleet krankzinnig, maar wacht even tot je de argumentatie hoort waarmee dit wetsvoorstel is aangenomen. Het idee is dat zorgverzekeraars hiermee fraude bij het declareren van kosten kunnen inperken. Die fraude kostte ze in 2015 namelijk 11 miljoen euro. Dat klinkt als veel, maar het komt volgens Privacy Barometer neer op 0,015% van het zorgbudget. Daar komt nog bij dat 9,4 miljoen van die 11 miljoen fraude gepleegd wordt door tussenpersonen of zorgverleners. PatiŽnten zelf Ė degenen die geraakt worden door deze maatregel Ė frauderen dus in totaal voor 1,4 miljoen.

Bron: Zie Klik hier link (Zaplog.nl)


http://www.derokendevlaswiek.nl